WAT

…IS EEN INCASSOBUREAU?

U kunt een incassobureau zien als een kantoor, wat kan worden ingeschakeld om een openstaande schuld te incasseren. Over het algemeen houden incassobureaus zich bezig met onbetaalde rekeningen. Een incassobureau kan uw schuldenaar middels bijvoorbeeld brieven, telefoontjes en emails “dwingen” om de schuld af te lossen. Sommige incassokantoren kunnen u bijstaan bij een gerechtelijke procedure. Beslagleggen is geen onderdeel van de taken van een incassokantoor.

Een incassobureau vormt een belangrijke schakel daar waar particulieren en bedrijven betaling eisen, en in de praktijk blijkt dit zeer effectief. Dit komt ook door het feit dat wanneer de schuldenaar weigert te betalen nadat een incassobureau is ingeschakeld, de kosten voor de schuldenaar hoog op kunnen lopen. Het incassobureau zal dan namelijk een betaling afdwingen, door de zaak voor te leggen aan een kantonrechter. Wanneer deze de zaak wint (hetgeen in de meeste situaties het geval is) wordt er een deurwaarder aangesteld die beslag mag leggen op bezittingen.

Al deze kosten (zowel de gemaakte kosten van het incassobureau als de kosten voor het proces en de deurwaarder) komen voor rekening van de schuldenaar. Dit vooruitzicht doet menig debiteur besluiten om de zaak niet verder te laten escaleren wanneer een incassobureau is ingeschakeld.

LEES OOK:
Wie zijn wij? | Incasso | Huurincasso | Gerechtelijke incasso | Ontbinding huurovereenkomst |  Debiteurenbezoek

ALGEMENE VOORWAARDEN CREDITUM INCASSO BV