CONCURRENTIEBEDING ONDERZOEK

Gerelateerd: Security | (Interne) diefstal aantonen | Afluisterapparatuur opsporen | Antecedentenonderzoek | Bedrijfsfraude aantonen | Mystery shoppers | Pre-employment screening | Risk management | Social media onderzoek | Ziekteverzuim onderzoek

Met het opnemen van een non concurrentiebeding of niet relatiebeding in de arbeidsovereenkomst hoopt u verlies van kennis en klanten te voorkomen. Helaas blijkt dat in de praktijd door weinig ex-werknemers het concurrentiebeding wordt nageleefd. Uw ex-werknemer benadert bijvoorbeeld uw klanten, gebruikt uw bedrijfsinformatie of gaat werken bij uw grootste concurrent.

Er kan door ons een concurrentiebeding onderzoek worden gedaan naar:

  • Bijklussen voor eigen rekening in zelfde sector
  • Werken voor de concurrent
  • Benaderen van klanten
  • Doorspelen van bedrijfsinformatie

Veelal horen wij van onze opdrachtgevers dat bekend is dat de ex-werknemer bij een andere concurrerende werkgever aan het werk is, maar daar officieel een andere functie omschrijving heeft. Zo maken wij mee dat een keukenverkoper in dienst door de concurrent is genomen met als functie ‘verkoper sanitair’ maar in de praktijk de keukenverkoop gewoon op zich neemt. In deze zaken is door middel van een proefaankoop / mystery guest aan te tonen dat de werkzaamheden wel dergelijk vallen onder het afgesloten concurrentiebeding.

Aan de hand van een (telefonisch) intakegesprek kan door ons een plan van aanpak in offerte worden opgesteld om de concurrentiebeding overtreding aan te tonen. In deze offerte wordt het onderzoeksdoel vastgesteld gekoppeld aan een heldere kostenstructuur per onderzoeksdag.

Hoe gaat een concurrentiebeding onderzoek in zijn werk?

Veelal bestaat het onderzoek naar een mogelijke concurrentiebeding overtreding uit het schaduwen van de betreffende ex-werknemer. Doormiddel van het observeren van de persoon kan door ons worden vastgelegd of de persoon werkzaamheden uitvoert die in strijd zijn met het concurrentiebeding. In overleg met u zal worden bepaald welke dagen c.q. dagdelen er observaties  worden ingepland. Om de persoon te volgen is een inzet nodig van 2 onderzoekers en om een bepaalde locatie te observeren is de inzet van 1 onderzoeker mogelijk voldoende.

Van alle bevindingen wordt een heldere rapportage opgesteld die al meerdere malen van doorslaggevende waarde is geweest in een rechtzaak. Wanneer mogelijk wordt deze rapportage onderbouwd met video- en foto opnamen. Tijdens het onderzoek wordt u verder door uw vaste contactpersoon binnen bureau Creditum Security op de hoogte gehouden van de voortgang en de kosten om zo gezamelijk tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen om overtreding van het concurrentiebeding aan te tonen.

Kosten concurrentiebeding onderzoek

Het is lastig aan te geven wat de kosten zijn voor een concurrentiebeding onderzoek, omdat de inzet per geval afwijkend is. Wel kunnen wij aan de hand van een (telefonisch) intakegesprek een plan van aanpak in offerte worden opgesteld om de concurrentiebeding overtreding aan te tonen. In deze offerte wordt het onderzoeksdoel vastgesteld gekoppeld aan een heldere kostenstructuur per onderzoeksdag aan de hand van een uurtarief.

In Nederland mogen beveiligingsbedrijven alleen werken als zij in het bezit zijn van een ND Nummer. Dit is het nummer van de vergunning van het Ministerie van Justitie om beveiligingswerkzaamheden te mogen verrichten. Creditum Security is geregistreerd met nummer ND5037. Ditzelfde ND nummer kunt u ook vinden op het legitimatiebewijs van de beveiligers die in dienst zijn van Creditum Security.