GERECHTELIJKE INCASSO

Gerelateerd: Voorbeelden

Een rechtszaak aanspannen wilt u uiteraard vermijden. Als uw debiteur echter na onze of uw herinneringen niet betaalt en u uw vordering niet als oninbaar wenst af te boeken, is de enige mogelijkheid vaak nog de zaak aan de rechter voor te leggen. Hierbij zijn onze juristen u graag van dienst. Wij geven u gratis advies op het gebied van de juridische haalbaarheid van uw dossier.

De ervaren juristen van Creditum Incasso BV voeren voor u de rechtszaak tegen een vast en laag tarief, ongeacht de duur van de procedure of de hoeveelheid werk. Bij winst zal de tegenpartij worden veroordeeld tot betaling van de kosten. U heeft dus geen dure advocaat nodig!

Jurist voor een vaste prijs

In de gerechtelijke procedure bestaan onze werkzaamheden onder meer uit het opstellen van de dagvaarding, conclusies/aktes en het procederen bij het kantongerecht (inclusief het bijwonen van zittingen). Onze juristen procederen tegen een fixed fee, ongeacht de duur van de procedure, het aantal proceshandelingen of de hoeveelheid werk. U weet dus van te voren wat het u kost en u heeft geen dure advocaat nodig. Al onze juristen hebben minimaal 5 jaar proceservaring. Daarnaast is onze werkwijze volledig transparant: u heeft via onze website 24 uur per dag, 7 dagen per week, online inzage in uw dossier. Zo bent u steeds op de hoogte van de stand van zaken. Wij bieden een landelijke dekking.

Kosten van derden

Kosten van derden om een rechtszaak aan te spannen dienen ook aan ons te worden voldaan. Het gaat hier om het griffierecht van de rechtbank en de kosten van de deurwaarder voor het langsbrengen van de door onze juristen opgestelde dagvaarding. Hier hebben wij geen financieel belang bij en uiteraard zullen wij de rechter verzoeken uw debiteur ook in deze kosten te veroordelen.

Kosten rechtszaak verhalen op de tegenpartij

Als de zaak (grotendeels) wordt gewonnen, zal de rechter naar alle waarschijnlijkheid beslissen dat de tegenpartij naast de hoofdsom en de rente ook de kosten van de rechtszaak (deels) aan u moet betalen.

Voor particulieren en eenmanszaken is het lagere griffierecht van toepassing.

Financieel belang Griffierecht rechtbank Dagvaarding betekenen Fixed fee jurist
€ 500 – € 2.500 € 466 / € 221 € 77,84 € 699
€ 2.500 – € 12.500 € 466 / € 221 € 77,84 € 899
€ 12.500 – € 25.000 € 932 / € 466 € 77,84 € 1.099

LEES OOK:
Wat is een incassobureau? | Wie zijn wij? | Incasso | Huurincasso |Ontbinding huurovereenkomst | Debiteurenbezoek

ALGEMENE VOORWAARDEN CREDITUM INCASSO BV